De vulling van walnoten en vijgen geeft het brood een heerlijke nootachtige en zoete smaak. Heel lekker als je ‘m toast en besmeert met delicious.jam.
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd40 minutesminutes
Rijzen/ Rusten1 hourhour15 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
40gboter
130mlmelk
7g gistgedroogd, 1 zakje
200gbloem
100groggemeel
50gbasterdsuikerdonkerbruine
7gkaneel
50gwalnotengrof gehakt
50gvijgengedroogd, in stukjes
instructies
Verwarm de boter met de melk en 60 ml water tot handwarm. Roer er van het vuur af de gist door, laat oplossen en wacht tot het bruist, dan is de gist actief. Meng bloem, roggemeel, suiker, kaneel en 5 g zout in een kom. Meng het melkmengsel erdoor en mix met de deeghaken van de mixer tot een soepel deeg. Kneed het deeg op een werkvlak nog eens goed door en voeg dan de noten en vijgen toe. Kneed nogmaals goed door. Laat het deeg afgedekt 45 min. rijzen op een lauwwarme plaats of in de oven op de rijsstand van 35°C. Zet dan een bak lauw water onderin de oven.
Verwarm de oven voor op 160°C. Sla de lucht uit het deeg en kneed het nogmaals door. Laat het nogmaals, liefst op 35°C, afgedekt 35 min. rijzen. Vorm het deeg tot een rond brood en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak het brood in 40 min. gaar in het midden van de oven.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN: MISTER KITCHEN | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEWERKING: DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN.