Drilpudding op z’n allerromigst. Er gaat namelijk bijna 50% slagroom is deze kleine diner-afsluiters. Begin wel een dag van tevoren met het maken ervan.
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
6witte gelatineblaadjes
500mlvolle melkbiologisch-dynamisch
400mlslagroom
150mlhoningvloeibaar
1vanillestokjeopengesneden, merg eruit geschraapt
kant-en-klare gekonfijte kumquats op siroop* voor erbij
instructies
Laat de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water weken tot ze zacht zijn. Mengintussen in een steelpan met dikke bodem de melk, room, honing en het vanillestokje met het –merg. Verwarm op matig tot laag vuur bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het melkmengsel tot ze zijn opgelost. Verdeel het mengsel over zes ingevette puddingvormpjes van 180 ml. Laat wat afkoelen, dek ze af en laat ze een nacht opstijven in de koelkast.
Laat de puddinkjes de volgende dag voorzichtig uit de vormpjes glijden. Serveer met de gekonfijte kumquats en sprenkel er wat siroop over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gekonfijte kumquats koop je online of bij een delicatessenzaak. Je kunt ze ook zelf konfijten.Recept: Valli Little. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: David Morgan