De aardpeer is favoriet op de redactie, met name geroosterd zetten we de oerknolletjes graag op tafel. Aardperen – of topinamboer / Jeruzalem artisjok genoemd – zijn te koop bij natuurwinkels, op de markt en bij steeds meer groentezaken.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
800gaardperengeschild
2-3elcrème fraîcheop kamertemperatuur
instructies
Kook de aardperen in weinig water met zout in 8-10 minuten gaar. Giet de knolletjes af. Pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en (witte) peper. Houd de puree eventueel warm op laag vuur.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP: Aardpeerpuree kun je prima de ochtend van tevoren maken, laat de room dan nog even achterwege. Verwarm de puree in een pan met dikke bodem, en voeg tot slot pas de room met zout en peper naar smaak toe.