aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend, winter |
nederlands |
Laat je verleiden door deze smaakvolle winterstoof met kip en pastinaak.
kooktijd50 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
4 à 125 gscharrelkipfilets
200gpastinaakblokjes
300gknolselderijstukjes
2tenenknoflookfijngesneden
1½tlpaprikapoeder
70gramtomatenpureeblikje
250mlrode wijn
400gtomatengepeld, uit blik
1elesdoornstroop
2blaadjeslaurier
1kg aardappelsvastkokende, schoongeboend, in stukken
instructies
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem de kipfilets uit de pan.
Bak in het bakvet de pastinaak en knolselderij 4 min. Schep de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de wijn, gepelde tomaten, stroop en het laurierblad toe en breng aan de kook; druk de tomaten met een spatel klein.
Draai het vuur laag. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt in 30-35 min. zachtjes gaar.
Kook intussen de aardappels in water met zout in 20-25 min. gaar. Verdeel de kipstoof met de groenten over 4 borden. Schep de aardappels bij de kipstoof. Evt. kun je hierbij i.p.v. aardappels ook zilvervliesrijst geven. Kook de rijst dan in bouillon, dat is extra lekker.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: chilivlokken voor pitVeel kinderen vinden deze kip in licht zoete tomatensaus en wat zoetige pastinaak heerlijk. Wil je iets meer pit, voeg dan een mespunt chilivlokken toe bij de tomaten.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.