Met Jannekes wereldkeuken ben je snel en makkelijk even weg uit eigen land! Ga voor Thaise zalm met noedels en frisse paksoi. Met een gerecht in bananenblad (je koopt het bij de toko) kun je op veel ooh’s en aah’s rekenen. Ideaal dus voor een etentje met vrienden.
kooktijd30 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd42 minutesminutes
ingrediënten
4bananenbladeren*
4zalmfiletsà 150 g
2paprikageel, in reepjes
1peperrood, zonder zaadlijsten, in ringen
3tenenknoflookin plakjes
2lente-uienin schuine ringen
2limoenenin plakken
8eldunne sojasaus**
250gnoedels
2elzonnebloemolie
1paksoiin brede schuine repen
evt. ook nodig:bamboeprikkers
instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C. Spoel de bananenbladeren af en leg ze in een bak met kokend water. Dat maakt ze extra soepel en goed vouwbaar.
Bestrooi intussen de zalmfilets met zout en peper.
Laat de bananenbladeren goed uitlekken en dep droog. Leg de paprika in het midden van de bladeren en leg er de zalmfilet op. Verdeel de helft van de peperringen, 2 tenen knoflook en helft van de lente-ui over de zalm en dek af met de limoenplakjes. Besprenkel met 6 el sojasaus. Vouw de bladeren dicht en steek vast met een prikker.
Schuif de zalmpakketjes 13-15 min. in de voorverwarmde oven tot de zalm rosé of net gaar is.
Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen. Verhit in een wok de olie en roerbak de paksoi, rest van de rode peper, knoflook en lente-ui in 4 min. knapperig gaar. Breng op smaak met sojasaus. Schep op het laatst de noedels door de paksoi en warm kort mee.
Verdeel de paksoi noedels over 4 borden en leg er de zalmpakketjes bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bananenbladeren vind je in het koelschap of de diepvries van de toko maar kun je ook prima vervangen door een vel bakpapier of aluminiumfolie. Bananenblad is soepel en kan goed tegen hitte. Het blad kun je niet eten.** Sojasaus is er in veel soorten, kies een Thaise of Japanse dunne sojasaus, de dikkere sojasauzen zijn hier te zwaar voor. Te koop bij de supermarkt.Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies van Schouten