aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Konfijten of garen in sinaasappelsap is goddelijk: de anijssmaak van de venkel gaat perfect samen met de citrus en de knoflook wordt boterzacht. Ook goed voor te bereiden!
voorbereiding55 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
4venkelknollenmooi
4knoflookbollen
100mlolijfolievan goede kwaliteit
500mlsinaasappelsapversgeperst
2elboter
instructies
Voorbereiden (kan 1 dag van tevoren, begin ruim 1 uur van tevoren)
Snijd de venkel in de lengte in mooie partjes, zodat de ‘rokken’ aan elkaar blijven zitten. Snijd de ongepelde bollen knoflook horizontaal doormidden, zo krijgt je mooie knoflookrozen. Schik de venkels en knoflookrozen in een wijde steelpan en schenk de olijfolie en het sinaasappelsap erbij, voeg de boter toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Breng zachtjes aan de kook en konfijt de venkels en knoflook op laag vuur helemaal gaar in 45 min. Laat afkoelen en zet tot gebruik afgedekt weg.
Bereiden (begin ± 15 min. van tevoren)
Zeef de venkels en knoflook boven een steelpan en leg even apart. Kook de sinaasappeljus tot ongeveer de helft in. Voeg de venkels en knoflook toe en warm goed door. Serveer in een mooie schaal met de sinaasappeljus en de knoflook (de gekonfijte knoflookteentjes kun je op het bord er zo uit duwen).
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Merijn Tol. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Uit delicious. kerst 2012