aantal 8 |
hoofdgerecht |
zomer |
scandinavisch |
vegetarisch
Zeg ‘nordic cuisine’ en ons food-hart gaat sneller kloppen. Want veel ingrediënten zijn ook gewoon op Nederlandse bodem te vinden. Zoals deze zomersalade met bladgroenten, blauwe bessen en Hollandse geitenkaas.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
6boterhammenwit, korsten eraf
1zakjonge-slamelangebijv. mesclun (80 g)
75gwaterkersblad en dunne steeltjes, gewassen
75grucolagewassen
1bakjealfalfa
200ggeitenkaaszacht
300gblauwe bessengewassen
1bakjetuinkers
dressing
1elmosterdgrof
1tlhoning
2elwitte wijnazijn
100mlolijfolieextra vierge
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de witte boterhammen diagonaal doormidden en snijd de driehoeken nog eens door in kleinere driehoekjes. Leg ze bij elkaar op een bakblik en rooster ze 8-10 min. in het midden van de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn.
Meng de bladsla, waterkers, rucola en alfalfa in een ruime kom.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over een grote platte schaal en leg de toast ertussen. Brokkel de zachte geitenkaas er overheen. Bestrooi met blauwe bessen en lepel de dressing er overheen. Garneer met de tuinkers.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Bart Stuart. Recept: Mariën. Productie: Trudelies Schouten