aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Dit romige pastagerecht tover je binnen een half uur op tafel en zit vól smaak. Supermakkelijk, superlekker én vegetarisch.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie + extra om te besprenkelen
1rode uiin partjes
1bloemkoolklein, in niet te kleine roosjes en die in dikke plakjes gesneden
2tenenknoflookgeperst
60ghazelnotengehakt
500gpappardelle
600mlslagroom
150ggorgonzola dolce
rasp van½biocitroen
60grucolablaadjesjong
instructies
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin in twee gedeelten de ui met de bloemkoolplakjes ± 8 min. tot de bloemkool beetgaar is en licht kleurt. Voeg de knoflook en hazelnoten toe. Bak ± 2 min. onder af en toe omscheppen tot de noten gaan kleuren. Neem de pan van het vuur.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en vang hierbij 80 ml van het kookwater op.
Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de room met driekwart van de kaas op matig tot hoog vuur en laat onder af en toe roeren ± 2 min. pruttelen en licht inkoken. Roer het citroenrasp erdoor.
Zet het bloemkoolmengsel opnieuw op hoog vuur en schep er vlug de pasta, het opgevangen kookwater en de kaassaus door.
Schep de rucola en de rest van de kaas erdoor en besprenkel met olie. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en serveer direct.