Een sticky puddingtaart met diepzoete dadels en een romige karamelsaus met mascarpone. We kunnen ons geen betere manier bedenken om onszelf en anderen eens subliem te verwennen.
kooktijd45 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
160gdadels zonder pit
1tlvanille-extract
1tlzuiveringszout**
50gboterzacht
150gdonkerbruine basterdsuiker
2eieren
150gbloemgezeefd
1½tlbakpoedergezeefd
35ggeroosterde walnotenfijngehakt
vanille-ijsvoor erbij
ook nodig:een 4 cm diepe ronde bakvorm of ovenschaal 24 cm Øbodem ingevet en met bakpapier bekleed
200mlslagroom
200mlmascarpone
110gdonkerbruine basterdsuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de dadels met de vanille en 250 ml koud water in een pan en breng alles op middelhoog vuur aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer het zuiveringszout erdoor. Laat het iets afkoelen en mix het dan in een keukenmachine tot een gladde puree.
Klop de boter en de suiker in een kom met een houten lepel glad, voeg een voor een de eieren toe en klop tussendoor steeds alles goed door elkaar. Doe het dadelmengsel erbij en spatel de bloem en het bakpoeder erdoor. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak de taart 45 min. in de oven tot een erin gestoken spies er schoon uitkomt.
Doe de ingrediënten voor de sticky saus in een pan en roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat de vloeistof af en toe roerend nog 10 min. zachtjes koken tot hij glad en gebonden is.
Keer de warme taart op een ondiepe schaal. Schenk de hete saus erover en bestrooi met walnoten. Serveer de taart met vanille-ijs.
Je bakvorm met bakpapier bekleden is heel makkelijk met deze hack uit de delicious.testkeuken