Voor een lekker fris paasontbijt kun je ons wakker maken. Daarom vroegen wij vorig jaar aan Villa Augustus (een droom voor Foodies is) een aantal recepten. Zij kwamen o.a. met deze frisse karnejus. Lekker bij een aardappelsalade met raapstelen of een homemade croque monsieur.
kooktijd5 minutesminutes
Afkoelen1 hourhour
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
750mlsinaasappelsapvers geperst, plus 2 el extra sinaasappelsap
375mlkarnemelk
3takjesmuntverse
2elkristalsuiker
instructies
Meng het sinaasappelsap met de karnemelk en klop met een garde goed door.
Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd ze ragfijn. Meng door de karnejus.
Laat de karnejus goed koelen in een kan in de koelkast. Koel 4 mooie glazen in de koelkast, maak het randje vochtig met wat sinaasappelsap, strooi wat kristalsuiker op een schoteltje en doop de glazen voorzichtig in de suiker. Schenk de karnejus in de glazen en serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip van delicious.: gebruik verse ingrediënten – het liefst uit eigen tuin. Als je deze verse ingrediënten op het aanrecht klaar hebt staan, houd dan goed de verhoudingen aan. Anders wordt het een zuur i.p.v. fris paasontbijt.Recepten: Micheal van der Struis. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Productie: Merijn Tol