Koolrabi: in de lente en begin zomer liggen de bleekgroene knollen hoog opgestapeld in de groentekramen. Hun knapperige frispittige en sappige smaak laat je denken aan radijs en doet het goed in zomerse salades.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
5009koolrabimet blad
100gNoordzeegarnalen
1litertuinkruidenbouillonvan tablet
100mlslagroom
extra nodigstaafmixer, fijne zeef, tapasprikkers
instructies
Snijd de stelen met het blad van de koolrabi en schil de knol eventueel. Snijd de koolrabi in blokjes en breng met de bouillon aan de kook. Kook de koolrabi zachtjes in 15-20 min. gaar.
Neem de pan van het vuur, pureer de koolrabi en schenk de soep door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng de soep goed op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en zet h’m daarna minstens 2 uur, liever nog een dag, in de koelkast om door en door koud te worden. Snijd een paar koolrabibladen in ragfijne reepjes. Schenk de soep in mooie likeur- of wijnglazen en bestrooi met het koolrabiblad en de Noordzeegarnalen.