aantal 4 |
hoofdgerecht |
najaar, winter |
scandinavisch |
Laat je inspireren door de Scandinavische keuken en maak deze heerlijke ragout met hertengehaktballetjes. De rijke, aardse smaak van hert en paddenstoelen geven de ragout een heerlijk volle smaak.Als winters dessert bak je deze heerlijke amandelbessentaartjes.
kooktijd40 minutesminutes
ingrediënten
2elzonnebloemolie
1uifijngesneden
2tenenknoflookgeperst
4eldillefijngesneden
500ghertengehaktbestel bij de wildspecialist
80gbroodkruimvers wit
1eilosgeroerd
4eldijonmosterd
100gboter
400gpaddenstoelen, in stukken
½tlgerookt paprikapoeder*
1eltomatenpuree
1elbloem
380mlrunderfondpot
4elcognac
150mlzure room
400gtagliatelle
1elmaanzaad
3elbladpeterseliefijngesneden
instructies
Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in een kom en laat afkoelen. Meng de dille, gehakt, broodkruim, ei, 3 el mosterd en wat zout en peper erdoor. Draai er 30 gehaktballetjes van. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Verhit de resterende el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de gehaktballetjes (in gedeelten) rondom goudbruin en gaar in 6-7 min. Schep ze op een bord. Houd ze afgedekt warm.
Verhit in dezelfde koekenpan 40 g boter op hoog vuur. Bak de paddenstoelen al omscheppend 4-5 min. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en bloem toe en schep 1 min. om. Voeg de runderfond en cognac toe. Laat in 7-8 min. licht binden. Voeg de gehaktballetjes, zure room en de resterende el mosterd toe. Laat 5 min. doorwarmen.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met maanzaad, de resterende boter, 1 el peterselie en wat zout en peper.
Verdeel de pasta en ragout over borden en strooi de rest van de peterselie erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Bekijk ook:
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER