Met sake, miso en bouillon maak je een in een handomdraai een complexe saus voor bij een stuk zalmfilet. De bimi gaar je in dezelfde saus, wat betekent dat je – mits je een rijstkoker hebt – maar één pan nodig hebt.
kooktijd15 minutesminutes
oven15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1elsesamolie
5elvloeibare honing
3cmverse gemberwortel,fijngeraspt
3tenenknoflook,fijngesneden
150gwitteshiro miso
3elkook-sakesupermarkt
500mlgroentebouillon
3elcitroensap
400gbimi,dikke steeltjes in de lengte gehalveerd
4zalmfilets à 200 gzonder vel
¼bosjekorianderfijngesneden + extra voor garnering
1rode chilipeper,fijngesneden
2tlwit sesamzaad
2tlzwart sesamzaad
gestoomde witte rijst,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een grote, ovenbestendige koekenpan op matig tot hoog vuur. Verwarm hierin al roerend de sesamolie met de honing, gember en knoflook 1-2 min. tot de aroma’s vrijkomen.
Roer de miso, sake, bouillon en het citroensap erdoor. Breng aan de kook.
Neem van het vuur, voeg de bimi en zalm toe en wentel de zalm door de misosaus. Leg de zalm plat op de groente. Zet de pan in de oven en bak de zalm in 12-15 min. rosé vanbinnen en licht gekaramelliseerd vanbuiten. Garneer met de koriander, rode peper en het sesamzaad. Serveer met rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 808kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 58g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.