VEGA(N) TIP: Gebruik vegan chorizo en bak de stukjes lekker knapperig of gebruik vegan spekjes. Vervang de mayonaise en zure room voor vegan variaties en gebruik vegan feta. Bij ruim gesorteerde supermarkten vind je een groot assortiment aan vegan kazen.
kooktijd40 minutesminutes
ingrediënten
2kgvastkokende aardappels,geschild, in 5 cm-stukken
4elrodewijnazijn
4elextra vergine olijfolie
400ggedroogde chorizoworst,in blokjes
150gmayonaise
50gzure room
groene kruiden,fijngesneden, bijv. dille, peterselie, munt en oregano + extra voor erover
1bosui,in dunne ringetjes
200gfeta,in dunne plakjes
instructies
Doe de aardappels met water en zout in een grote pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappels in ± 25 min. zo gaar, dat je ze makkelijk kunt inprikken met de punt van een mes.
Giet af, laat wat afkoelen, doe over in een kom en schep om met 3 el azijn, 1 el olijfolie en wat zout en peper. Laat volledig afkoelen.
Verhit intussen de resterende 3 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak de stukjes chorizo hierin 8-10 min. tot ze knapperig zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
Roer in een kommetje de mayonaise, zure room, kruiden en de rest van de azijn door elkaar. Schep de aardappels door de dressing en strooi vlak voor serveren de extra kruiden, bosuitjes, feta en chorizo erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 644kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood & Helena Moursellas, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins