De perfecte maaltijd om lekker met je bord op schoot te verorberen.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
3zoetzure augurkjes
1sjalotje
2tlkappertjes
4elfijngehakte kervel,bieslook of peterselie
400gkabeljauwfilet
2tomaten
225gzelfrijzend bakmeel
300mlbruisend mineraalwater
4harde broodjes
25gwaterkers of veldsla
voorraad
zonnebloemolie om in tefrituren
6elmayonaise
instructies
Snijd voor remouladesaus de augurk in piepkleine blokjes en de sjalot ragfijn. Hak de kappertjes grof. Meng de augurk met 1 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit de olie tot 180°C. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en dep droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in plakjes. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk al kloppende met een vork of garde het mineraalwater erbij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag.
Haal de vis door het beslag en laat meteen in de hete olie glijden. Bak de vis – 5-6 stukjes per keer – goudbruin en gaar in 4 min. en laat uitlekken op vetvrij papier. Snijd intussen de broodjes open. Beleg de onderste helft met wat veldsla of waterkers en tomaat. Verdeel de kibbeling erover en schep er een royale lepel remouladesaus op. Leg de bovenste broodhelften er weer op. En geef de rest van de remouladesaus er apart bij.