Romig én met de friszure touch van citroen. De ideale maaltijd als de zon zijn best doet. Vongole en tapijtschelpen maken gewone spaghetti bijzonder. Wijn, chili en room erbij en het smaakt volmaakt!Nog meer schelpen: zuppa di ceci e vongole – kikkererwtensoep met venusschelpen
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
300gspaghetti
4elextra vergine olijfolie
3sjalotten,in dunne ringen
3tenenknoflookin dunne plakjes 2 rode chilipepers, zonder zaadjes, fijngesneden
500gtapijtschelpen*
500gvongole,venusschelpen
2tlbloem
125mldroge witte wijn
125mlslagroom
rasp van 1biocitroen
bladpeterselie, om te garneren
instructies
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook de spaghetti hierin beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 4 el van het kookwater op.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de sjalotten, knoflook en pepers ± 4 min. onder af en toe omscheppen zonder ze te laten kleuren.
Haal kapotte schelpen en schelpen die na een paar tikken niet sluiten eruit en gooi weg.
Draai het vuur hoog en schep de bloem door het mengsel. Schenk de wijn erbij en verwarm tot het kookpunt. Voeg de schelpen toe en leg direct de deksel op de pan. Verwarm de schelpen onder af en toe omschudden 3-5 min. of tot ze allemaal open staan.
Voeg de room, de helft van de citroenrasp en het citroensap toe en schep alles goed om. Schep de spaghetti erdoor en voeg zoveel van het opgevangen kookwater toe dat de spaghetti goed met saus bedekt is. Strooi de rest van de citroenrasp en peterselie erover en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 550kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
* Tapijtschelpen worden ook verkocht als palourdes.
RECEPTEN, BEREIDING: MATT MORAN, COLIN FASSNIDGE, MANU FEILDEL, ISAAC PIPER | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: EMMA KNOWLES.