Chipotlesaus is Mexicaanse saus van gerookte en gedroogde jalapeñopepers, behoorlijk pittig dus! Proef altijd en voeg naar smaak wat minder of meer toe. Ook heerlijk: geef ook de burgers wat rooksmaak met de chipotle. Vind je ui rauw te scherp,te uiig? Leg ze dan in een kommetje lekkere azijn en breng op smaak met wat zout en evt. suiker. Zo wordt ui knapperig en zachter van smaak.Lekker toetje: flan karamel
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
200ggemengde paddenstoelen
bosje peterselie
400gkikkererwtenuit blik, uitgelekt
1eidooier
50gbloem
1rode paprika,in reepjes
4volkorenbroodjes
3-4blaadjesromainesla
3elmayonaise
1elchipotlesaus of meer naar smaak
2teentjesknoflook
1rode ui
6elolijfolie
instructies
Snijd de paddenstoelen grof en de knoflook, peterselie en helft van de ui fijn. Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de paddenstoelen, fijngesneden ui en knoflook in 3-4 min. gaar. Voeg de helft van de peterselie toe.
Maal de kikkererwten samen met de paddenstoelen grof in de keukenmachine. Doe in een kom. Voeg de eidooier, bloem, zout en peper toe aan het kikkererwten- mengsel en schep om.
Verhit in de koekenpan 3 el olijfolie. Verdeel het kikkererwtenmengsel in 4 porties. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Leg ze in de pan en bak ze in 10 min. bruin en gaar.
Verhit intussen de grillpan voor.
Schep de paprikareepjes om met de laatste eetlepel olijfolie en gril ze 4-5 min. tot ze gaar zijn en grillstrepen hebben.
Snijd de broodjes open. Scheur de sla grof. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Snijd de andere helft van de ui in boogjes.
Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla. Leg de burgers erop en maak af met de gegrilde paprika, ui, chipotle-mayo en peterselie. Leg dan de bovenste helft van de broodjes erop.
Voedingswaarde:
calorieën: 578kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.