TIP - Bestrooi voor een extra feestelijke ragout met 100 g Hollandse garnalen.
kooktijd30 minutesminutes
oven8 minutesminutes
totale tijd38 minutesminutes
ingrediënten
1lvisbouillon
600gzalmfilet,zonder huid
600gsperziebonen
100gboter
80gbloem
150mldroge witte wijn
8roomboterpasteibakjes
75mlslagroom
75gamandelschaafsel
2takjes peterselie
instructies
Breng de bouillon met de zalmfilet aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer de vis 10 min. zachtjes.
Maak intussen de sperziebonen schoon. Kook ze in water met zout in 8 min. beetgaar. Verwarm de oven voor tot 180℃.
Neem de zalmfilet uit de zalmbouillon. Smelt in een pan 75 g boter. Voeg de bloem toe en bak 2 min. zonder te kleuren.
Schenk de wijn en dan 600 ml bouillon al kloppende met een garde langzaam erbij. Klop met de garde tot een gladde en gebonden saus. Breng aan de kook. Zet de pasteibakjes op een bakplaat en verwarm 6-8 min. in de oven.
Verdeel de zalm in vlokken. Draai het vuur laag en voeg de zalm en de slagroom toe aan de saus. Verwarm de ragout nog 5 min. op laag vuur. Voeg extra bouillon toe als de saus te dik is.
Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak het amandelschaafsel in 2-3 min. goudbruin. Schep de sperziebonen erdoor en verwarm nog 1 min.
Snijd de peterselie fijn en roer door de zalmragout en breng op smaak met zout en peper.
Zet vlak voor het serveren de pasteibakjes op de borden. Schep de zalmragout erin en erbij. Serveer met de amandelboontjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 1162kcal
|
eiwit: 46g
|
vet: 86g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.