Een avg'tje op zijn Italiaans met krokante kip in de hoofdrol! Doe alle rozijnen direct met de eerste portie spinazie in de pan, dan nemen ze meteen het vrijkomende vocht van de spinazie op en worden ze zoet en sappig. In plaats van rozijnen zijn pijnboompitten ook lekker.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1kgvastkokende aardappelsin blokjes* van 1 cm
3-4takjes rozemarijn,gehalveerd
450gkipfilets,(2 stuks)
3elbloem
50gpaneermeel
2eieren
3elrozijnen
600gspinazie
8elolijfolie
2tenenknoflook
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Leg de rozemarijn ertussen en besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak, schep om en rooster de aardappeltjes goudbruin en gaar in 25 min.
Voorgekookte aardappelblokjes hebben ± 15 min. nodig.
Snijd intussen de kipfilets horizontaal door zodat 4 platte filets ontstaan. Sla ze tussen twee vellen plasticfolie met de deegroller tot platte schnitzels. Dep ze droog met keukenpapier.
Strooi de bloem en het paneermeel op 2 aparte borden en klop de eieren met zout en peper naar smaak los in een diep bord. Haal de kipschnitzels achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de kipschnitzels in 10-12 min. goudbruin en gaar. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de laatste 2 el olijfolie in een tweede koekenpan. Bak de knoflook 1 min. Voeg in porties de rozijnen en de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de kipschnitzels op 4 borden en schep de spinazie en aardappeltjes erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 818kcal
|
eiwit: 43g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
* Aardappelblokjes in zakjes van 450 g, voorgesneden en voorgekookt, koop je kant-en-klaar bij de supermarkt.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.