aantal 4 |
bijgerecht |
|
indonesisch, thais |
lactosevrij
Deze salade van knapperige groenten en zacht geroosterde aubergines met pindasaus is een variatie op Indonesische gado-gado.Ga je een rijsttafel maken? Zet dan ook deze rendang op het menu.
kooktijd10 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
2aubergines (à 300 g)in de lengte gehalveerd
2 ½elolijfolie
3elsojasaus
2elrode currypasta
120mlpindakaas met stukjes noot
400mlkokosmelk(uit blik)
1elvissaus
1limoende ene helft uitgeperst, de andere helft in partjes
100gpeultjesafgehaald, in dunne reepjes
150gChinese koolin dunne reepjes
rode chilipeper in ringetjesThaise basilicum, korianderblad en pinda’s, om te bestrooien
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kerf de snijvlakken van de halve aubergines kruiselings diep in met sneden op 1 1⁄2 cm onderlinge afstand. Leg met de snijvlakken naar boven op de bakplaat.
Roer in een kom 1 el olie en de sojasaus door elkaar. Kwast de snijvlakken van de aubergines hiermee in, tot diep in de inkervingen. Bestrooi met zout en peper en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg de currypasta toe en roer 1 min. tot het aroma vrijkomt. Roer de pindakaas en de kokosmelk erdoor en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder regelmatig roeren 3 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en roer de vissaus en het limoensap erdoor.
Bestrijk een grote schaal met een deel van de satésaus. Leg de aubergines erop en verdeel hierover de fijngesneden rauwe peultjes, kool, chilipeper en kruiden. Bestrooi met de pinda’s en knijp er wat limoensap over. Geef de rest van de satésaus erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 616kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS, NIGEL LOUGH.