aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
chinees |
Koken binnen een half uur: een uitdaging, maar met dit recept voor dandan noedels met gembergehakt gaat het je zeker lukken! In 20 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel.Tip: varkensgehakt is niet in alle supermarkten te koop. Je kunt ook het gehakt uit varkenssausijzen gebruiken.
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
250gfijne mie-nestjes
2struiken paksoi
3cmgember,geschild
300gvarkensgehakt,zie tip hierboven
2elsesamolie
½tlvijfkruidenpoeder
2elgembersiroop
1elrijstazijn
3elongezouten pinda’s,gehakt
1bosui,in reepjes
voorraad
2groentebouillontabletten
2tenenknoflook
2el zonnebloemolie
1elpindakaas
2 elsojasaus
chili-vlokken
instructies
Kook de mie in ruim water met de bouillontabletten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de paksoi in brede repen. Rasp de knoflook en de gember fijn.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de knoflook en gember 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak in 5 min. bruin en rul. Schep intussen de mie uit de bouillon, meng met de sesamolie en houd in een schaal afgedekt warm.
Kook de paksoi in 3-4 min. gaar in de bouillon. Voeg de pindakaas en het vijfkruidenpoeder aan het gehakt toe en bak 1 min. Meng de sojasaus, gembersiroop en rijstazijn erdoor en bak nog 3-4 min. Breng het gehakt op smaak met (chili)peper.
Schep de noedels en paksoi in kommen. Verdeel het gehakt erover en schep in elke kom een lepel bouillon. Bestrooi met de pinda’s en bosui. Geef de chilivlokken en extra pinda’s en bosui erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 624kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi