In maart lopen de meeste bewaargroenten op hun eind en laten de nieuwe lentegroenten nog op zich wachten. Dus het is ook een optie om nu te kiezen voor groenten uit diepvries, blik of pot. Zoals deze linzensoep!
voorbereiding35 minutesminutes
ingrediënten
650gwinterwortels
2tlkomijnzaad
1½lgroentebouillon,van 2-3 tabletten
1kleinebioperssinaasappel
3takjes tijm
125grode linzen
voorraad
2uien
3teentjes knoflook
4elolijfolie
instructies
Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Snijd de ui en 2 teentjes knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in de soeppan. Bak de ui met de knoflook en 1 tl komijnzaad zachtjes 1 min.
Schep de wortel erdoor en bak 1 min. mee zonder te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Kook de soep 10 min. zachtjes. Rooster intussen in een droge koekenpan de laatste theelepel komijnzaad en schud in een vijzel. Vijzel het komijnzaad grof. Boen de sinaasappel en rasp de oranje schil er dun af. Ris de blaadjes van de tijm.
Rasp de laatste teen knoflook. Meng de sinaasappelrasp met de tijm, knoflook, het komijnzaad en de laatste 2 el olijfolie.
Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg de linzen toe en kook de soep nog 15-20 min., tot de linzen gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom wat gremolata en maak af met een straaltje olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 296kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi