Ons advies? Probeer chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Dat lukt toch niet. Dus geef gewoon eens toe aan deze koekjes bomvol pure chocolade. Neem de allerlekkerste chocolade die je kunt krijgen - een hoog cacaogehalte garandeert een diepe chocoladesmaak. Geef de brosse koekjes ten slotte een extra zilte hint met zout én verkruimelde pretzels. Dit vind je vast ook lekker: klassieke chocolate chip cookies.
voorbereiding15 minutesminutes
oven12 minutesminutes
totale tijd27 minutesminutes
ingrediënten
110ghavermout
60ggeraspte kokos
100gbloem
50gcacaopoeder
100gzoute pretzels,verkruimeld
140gboter
125glichte kandijstroop(golden syrup*)
220gfijne kristalsuiker
1⁄2tlbaksoda
80gpure chocolade,70% cacao, gesmolten en afgekoeld
zeezoutvlokken,voor erover
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Roer in een kom de havermout, kokos, bloem, cacaopoeder, pretzelkruimels en een snuf zeezout door elkaar.
Doe de boter met de stroop en suiker in een steelpan en verwarm al roerend op matig vuur tot de boter smelt. Breng aan de kook en kook 1-2 min. zachtjes tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en roer de baksoda erdoor. Schenk over het havermoutmengsel en voeg de gesmolten chocolade toe. Roer door elkaar met een houten pollepel.
Draai van het havermoutmengsel 20 balletjes van 40 g. Verdeel ze – met 3 cm tussenruimte – over twee met bakpapier beklede bakplaten.
Druk de balletjes plat met je handpalm en strooi er wat zeezoutvlokken over. Bak 10 koekjes 8-10 min. tot ze net droog aanvoelen en laat volledig afkoelen op een rooster. Bak intussen de rest.
Voedingswaarde:
calorieën: 216kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Je kunt de koekjes tot 1 week luchtdicht bewaren. * Golden syrup koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en online.RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.