Deze courgettesoep van Janneke is echt lekkere soep én ziet er prachtig uit. Vooral de chili-yoghurt is er bijzonder bij. Wil je zelf de chili-olie maken? Dat is heel eenvoudig. Zet neutrale olie met 1 el chiliflakes of 2 gebroken gedroogde chilipepers 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Laat de pepers in de olie afkoelen en zeef de olie daarna. Blijft donker en koel bewaard maanden goed.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1prei
1groene courgette
1gele courgette
1groentebouillontablet
2takjes dragon
1tlsesamzaad
2elchili-olie(zie tip hierboven)
100gGriekse yoghurt
platbrood,voor erbij
Voorraad
1ui
2tenenknoflook
4elolijfolie
instructies
Snijd de prei in ringen en de ui en knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit de prei met de ui en knoflook 3 min. zonder te kleuren.
Snijd intussen de groene courgette helemaal en de gele courgette voor de helft in blokjes. Doe de courgette in de pan en bak 2 min. zachtjes mee. Schenk 1 l warm water bij de groenten. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg de takjes dragon toe. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Verhit de grillpan. Snijd de rest van de gele courgette in dunne plakjes. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Gril de plakjes courgette in 1-2 min. bruin. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Roer de chili-olie als een ‘swirl’ door de yoghurt.
Haal de takjes dragon eruit en pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel de chili-yoghurt en gegrilde courgette over de soep en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de soep met het brood.
Voedingswaarde:
calorieën: 374kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.