Het maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!Ook een goed idee: deze goudkleurige mosselchowder.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in stukken en de venkel en paprika in repen. Smelt in een ruime koekenpan 25 g van de boter. Bak de courgette, venkel en paprika 5 min.
Smelt intussen in een sauspan de resterende 50 g boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon en de room erbij. Klop tot een gladde saus. Verwarm 1-2 min. en neem de pan van het vuur. Roer de mosterd en de gruyère erdoor.
Snijd de visfilet in stukken. Verdeel de groenten met de vis en de garnalen en/of mosselen over de ovenschaal. Schenk de gruyèresaus erover.
Bak de vis in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Bestrooi de casserole uit de oven met fijngesneden venkelgroen of peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 757kcal
|
eiwit: 37g
|
vet: 59g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.