Dit recept is gebaseerd op de traditionele Franse lams- en groentestoof navarin. Wij voeren het lam ‘dronken’ met witte wijn en vermout.Precies waar je zin in hebt als het wintert: verwarmende stoofpotten. Deze navarin heeft een verrassende twist en is makkelijk om te maken.
kooktijd1 hourhour
stoven2 hourshours
totale tijd3 hourshours
ingrediënten
3elextra vergine olijfolie
50gboter
800glamsnekstuk*,in blokken van 6 cm
12verse zilveruitjes*,gepeld, heel gelaten
1kleine knolselderij,± 400 g, geschild, in stukken van 4 cm
2kleine pastinaken,geschild, in 4 lange parten
1teenknoflook,gehalveerd
2plukjes rozemarijn
250mldroge witte wijn
250mldroge vermout
1lrunderbouillon
aardappelpuree en krokant gebakken salieblaadjes,voor erbij
instructies
Verhit de olie en boter in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 delen rondom bruin in 6-8 min. Schep ze op een bord. Bak de zilveruitjes 5-6 min. tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knolselderij en pastinaak toe. Smoor ze 5-6 min. op matig vuur tot ze kleuren. Schep op een grote schaal.
Schep de blokjes vlees weer terug in de pan, voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 5 min. Schenk de wijn en vermout erbij, voeg de groenten weer toe en schep om. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat nog 5-6 min. koken op matig vuur zodat de smaken tot ontwikkeling komen. Draai het vuur dan laag en laat 25-30 min. heel zacht stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe, leg de deksel op de pan en stoof de navarin nog 1-1½ uur tot het lamsvlees gaar is.
Verdeel over borden en serveer met aardappelpuree en krokant gebakken salieblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bestel lamsnek van tevoren bij je slager. I.p.v. verse zilveruitjes kun je evt. kleine sjalotjes nemen.Recipes: Matt Moran, Photography: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins