Je bakt deze muffins in een uur en ze laten je keuken lekker geuren, zodat iedereen vanzelf aanschuift. De zoete uien matchen verschrikkelijk goed met de 'nduja: gekruide pittige smeerworst uit Calabrië.
kooktijd20 minutesminutes
oven35 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: Texas-muffinplaat met 6 grote holten van 9 cm Ø aan de bovenrand, ingevet*
ingrediënten
130g'nduja*
2eieren
215gzure room,op kamertemperatuur
60mlextra vergine olijfolie
3eluienchutney* + extra voor erbij
15ggemengde verse kruiden,bijv. bladpeterselie, dille en munt
300gzelfrijzend bakmeel
instructies
Verhit een koekenpan op matig vuur en bak hierin de 'nduja onder af en toe omscheppen in ± 5 min. knapperig. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer in een kom de eieren los met de zure room, olie en uienchutney.
Snijd bijna alle kruiden fijn en meng in een ruime kom met het zelfrijzend bakmeel, worst en een flinke snuf zout door.
Schep het eimengsel vlug door het meelmengsel. Verdeel het beslag over de holten in de muffinplaat.
Bak de muffins in 30-35 min. gaar en lichtbruin. Schep er vlak voor serveren nog wat uienchutney over en bestrooi ze met de rest van de kruiden.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*'Nduja is een pittige, zachte Italiaanse worst. Te koop bij de ruimgesorteerde supermarkten. Een Texas-muffinplaat is een plaat met extra grote holtes. Je kunt het beslag ook verdelen over ± 10 gewone muffinholtes. Bak ze dan ± 20 min.
RECEPTEN, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS, KIM COVERDALE | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.