Kokosmelk maakt deze Indiase linzensoep - dahl - nog romiger. Speel vooral met de specerijen, en vervang het kerriepoeder door garam masala of een mix van geroosterde, en gemalen korianderzaadjes, komijn, Kashmiri-chili (een milde, dieprode chili), en kurkuma.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4maïskolven
5elextra vergine olijfolie
1ui,fijngesneden
2tenenknoflook,fijngesneden 1-1 1⁄2 el mild kerriepoeder
300ggedroogde rode linzen
1lvegan groentebouillon
400mlkokosmelk
± 250 g kerstomaatjes,gehalveerd 400 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
1elgranaatappelmelasse*
1tlsumakpoeder*
15gkorianderblad,fijngesneden
15gbladpeterselie,fijngesneden
tahini,voor erbij
instructies
Rasp de korrels van 2 maïskolven boven een kom tot een grove maïspuree. Snijd van de 2 andere maïskolven de korrels af en voeg ze toe aan de maïspuree.
Verhit 3 el van de olie in een grote braadpan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en een flinke snuf zout 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de maïspuree en het kerriepoeder toe en schep 3-5 min. om tot de maïs gaar is.
Voeg de linzen en bouillon toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Kook de linzen onder regelmatig roeren ± 10 min. Voeg de kokosmelk toe en kook de linzen nog ± 5 min. tot een dikke, romige dahl.
Doe de tomaatjes en kikkererwten in een kom. Voeg de resterende 2 el olie, de granaatappelmelasse, sumak, kruiden en zout en peper naar smaak toe en schep om.
Schep de tomaten-kikkererwtensalade over de dahl. Sprenkel er vlak voor serveren tahini naar smaak over.
Voedingswaarde:
calorieën: 883kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 91g
auteur: delicious.
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.