Een maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.Dit vind je waarschijnlijk ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
kooktijd20 minutesminutes
oven25 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1bos wortels,geschrapt
3elolijfolie
70gboter
1takje verse dragon
100gpancetta of spek,in reepjes
500gkipfilet
2-3elfijngesneden verse dragon
2tlwittewijnazijn
45gwalnoten,geroosterd en gehakt
½bosje fijngesneden bladpeterselie
½zuurdesemstokbrood, in dunne sneetjes, geroosterd
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de wortels in een braadslee en voeg 1½ el olie, 40 g van de boter, 2-3 el water en het takje dragon toe. Rooster ze in ± 25 min. gaar.
Verhit intussen 10 g van de boter met de resterende olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de spekjes hierin in 3-4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de kipfilets in de pan met spekvet in ± 7 min. per kant gaar. Leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes.
Verhit de resterende boter in de koekenpan op laag vuur en laat in 5 min. bruin kleuren. Voeg de fijngesneden dragon en azijn toe.
Schep de kip, wortels, walnoten en peterselie in een schaal door elkaar en voeg zout en peper toe. Schenk de dragonboter erover. Voeg de sneetjes brood toe en schep om.