Er gaat toch niks boven dikke plakken aubergine, nog warm en sappig van de marinade, op een rustiek stokbrood? Gescheurde stukken burrata erover, een paar lepels pittige salsa, en je hebt een crowd pleaser van hier tot Puglia.
kooktijd25 minutesminutes
oven15 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: grillpan, keukenmachine of staafmixer met hakbakje
ingrediënten
2aubergines
3tenenknoflook
8-9elolijfolie
2tlgerookt paprikapoeder
1rode paprika
25grucola
1elkappertjes
2-3tlcitroensap
2robuuste stokbroden
2bollen burrata(à 150 g)
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in dikke plakken van 2 cm. Pers of rasp 2 teentjes knoflook en meng met 3 el olijfolie, het paprika- poeder, zout en peper naar smaak.
Schep de plakken aubergine erdoor en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aubergines in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar.
Snijd intussen de paprika in reepjes. Schep 1 el olijfolie door de paprikareepjes. Verhit de grillpan. Gril de paprikareepjes in 4-5 min. bruin en gaar.
Maal in de keukenmachine of het hakbakje van de staafmixer de rucola met de kappertjes, de laatste teen knoflook en 4-5 el olijfolie tot een grove salsa verde. Breng op smaak met citroensap en zout.
Halveer de stokbroden en snijd de stukken open. Beleg het stokbrood met de aubergine en de gegrilde paprika. Scheur de burrata in stukken en leg op de groenten. Maak de sandwiches af met de salsa verde.
Voedingswaarde:
calorieën: 818kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.