ook nodig: muffinplaat met 12 holtesingevet en met papieren vormpjes (caisses) erin
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de suiker met een snuf zout in een grote kom.
Roer in een andere kom de zure room los met de eieren, olie en pindakaas. Spatel dit mengsel door het meel. Schep de helft van het beslag in de muffinvormpjes en schep op elk beslaglaagje een volle theelepel jam. Schep hierop de rest van het beslag.
Bak de muffins 25-30 min. of tot ze licht terugveren als je er met je vinger op drukt. Laat enigszins afkoelen.
Verwarm in een steelpan de rest van de jam op laag vuur. Bestrijk de muffins met een deegkwastje dik in met warme jam en bestrooi de bovenkanten voor de helft met gehakte pinda’s. Serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPT PHOEBE WOOD TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS.