aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Met een laagje zoet-pittige mayo krijgt deze hele zalmzijde in de oven een verrukkelijke korst.Want of je vis nu stoomt, en papillote bereidt, grilt, roostert of in de oven gaart, het is allemaal even lekker. Precies waar je zin in hebt in de zomer. Op naar de viswinkel of -kraam!
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
Rusten10 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1zalmfilet van 1½ kg,met vel
1elahornsiroop of vloeibare honing
150gJapanse mayonaise*
3eldijonmosterd
1teenknoflook,geperst
2½tlgemalen komijnzaad
2½tlgemalen korianderzaad
2biocitroenen
20g½ bos dille, kleingesneden
20g½ bos bladpeterselieblaadjes, kleingesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 250°C. Vet een grote ovenschaal waarin de vis past in en bekleed met bakpapier. Leg de zalm erin, met het vel omlaag, en bestrooi royaal met zout en peper.
Meng in een kleine kom de ahornsiroop, mayonaise, mosterd, knoflook, specerijen en wat zout en peper. Bestrijk de vis gelijkmatig met de helft van dit mengsel en bak 15-20 min. in de oven of tot de vis naar wens gaar is.
Neem uit de oven en laat 10 min. rusten. Rasp intussen de schil van de citroenen en meng in een kom met de kruiden.
Halveer de citroenen. Leg de zalm op een schaal, bestrooi met de kruidensalade en serveer met de rest van het mayonaisemengsel en de halve citroenen.
Voedingswaarde:
calorieën: 564kcal
|
eiwit: 44g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
*Japanse Kewpie mayonaise is de mayo die je vaak bij sushi krijgt, te koop bij veel supermarkten. Of meng wat citroensap door dikke mayonaise.RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS FOTOGRAFIE SFEERBEELD ERNIE ENKELAAR, OOF VERSCHUREN