De kakisoort die op Sardinië groeit, is de hachiya. Als ze rijp zijn, worden ze zo zacht dat ze inzakken als je ze aanraakt. De smaak is moeilijk te beschrijven: een beetje honing, vanille en heel veel zoetigheid. Ze schreeuwen om een friszure tegenhanger. In dit gerecht combineert Letitia Clark ze met wat zout, wat bitter en wat crunch. De geraspte schil en het sap van sinaasappel halen het beste uit de kaki’s naar boven!
kooktijd15 minutesminutes
ingrediënten
2 1⁄2elolijfolie
rasp en sap van 1 biosinaasappel
sap van 1 citroen
2rijpe kaki’s
2stronken roodlof en/of bijv. radicchio
4-6plakken rauwe ham handvol walnoten
instructies
Maak eerst de dressing door de olijfolie, de geraspte schil en het sap van de sinaasappel en citroen met wat zeezout te kloppen.
Schep het vruchtvlees uit de kaki’s en verdeel het in dotjes op een schaal.
Maak de roodlof met het merendeel van de dressing aan in een grote kom en verdeel dit over de kaki’s. Sprenkel de rest van de dressing over de kaki’s, leg de plakken ham erop en strooi de walnoten erover. Serveer meteen.
Voedingswaarde:
calorieën: 166kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
RECEPTEN, TEKST: LETITIA CLARK | FOTOGRAFIE: MATT RUSSELL, MARIA BELL.