Code rood! Heb je verkoeling nodig? Snijd dan een joekel van een watermeloen in blokjes en maak er ijs van door ze in de vriezer te plaatsen. Even pureren en je hebt in een handomdraai het meest verfrissende drankje op aarde! Lekker met of zonder gin.
kooktijd25 minutesminutes
bevriezen2 hourshours
totale tijd2 hourshours25 minutesminutes
ingrediënten
1kgpitloze watermeloengeschild, in 3 cm-blokjes
± 150 ml ijskoude gin
muntblaadjes en limoenpartjesvoor erbij
muntsiroop
165gfijne kristalsuiker
sap van 1 limoen
½bosjemunt
instructies
Spreid de meloenblokjes uit op een platte schaal die in je vriezer past en laat in ± 2 uur net bevriezen.
Verwarm voor de muntsiroop in een steelpan de suiker met 125 ml water op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, neem dan van het vuur en roer het limoensap en de munt erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zeef boven een kom; de munt heb je niet meer nodig. Zet de muntsiroop tot gebruik in de koelkast.
Doe de bevroren watermeloen, muntsiroop en gin (in delen) in de blender en mix tot een slushie. Schenk in gekoelde glazen, garneer met de munt en limoen.
Voedingswaarde:
calorieën: 213kcal
|
eiwit: 1g
|
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
RECEPTEN MATT MORAN. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING KIRSTEN JENKINS.