In Athene, waar dit gerecht met pittige worstjes en tomatensaus zijn roots heeft, is de zon net zo gul als de keuken.
kooktijd1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
6verse worsten,liefst een beetje pittig
100mlolijfolie
2rode uien,fijngesneden
2gele paprika’s,in grove stukken
2rode paprika’s,in grove stukken
1kleine groene peper,fijngesneden en zonder zaadlijsten
1elrietsuiker
4teentjesknoflook,fijngesneden
1eltomatenpuree
250mlrode wijn
500ggepelde tomaten,uit blik
1takje tijm
1laurierblad
paar takjes peterselie,fijngesneden
instructies
Blancheer de worst ± 2 min. in kokend water. Laat uitlekken, dep droog en snijd in plakken. Verhit de 100 ml olijf- olie en bak de worstplakjes goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
Voeg de uien toe aan dezelfde pan, dan de paprika’s en groene peper, breng op smaak met wat zout en voeg de suiker toe. Bak op laag vuur ± 15 min.
Voeg daarna de knoflook toe en de tomatenpuree. Bak ± 5 min. en blus af met de rode wijn. Stoof op middelhoog vuur ± 10 min. Voeg daarna 350 ml water toe en roer goed door, laat opnieuw inkoken tot de helft in ± 10 min.
Voeg de gepelde tomaten toe, de tijm en laurier en stoof nog ± 20 min. op laag vuur tot alles ‘smelt’ en de saus stroperig is. Voeg de worstjes toe en gaar nog ± 10 min. mee. Breng verder op smaak met peper, zout en wat fijngesneden peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 405kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING, STYLING CHLOÉ MONCHALIN & BENJAMIN ROUSSELET. FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK.