GEWOONTE - Italianen eten geen pasta bij hun hoofdgerecht (secundo), maar nemen het als bijgerecht (contorno), vóór de groenten. Mis je pasta, serveer er dan wat tagliatelle met olijfolie en gebakken knoflook bij. Aardappeltjes uit de oven is ook een veel gegeten contorno.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
400gkalfsschnitzels4 stuks à 100 g
4-8blaadjessalie
4-8plakjesparmaham
500ggroene asperges
handvolfijngesneden rucola
150gricotta
125mlmarsala of droge witte wijn
6elolijfolie
instructies
Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
Leg op elke schnitzel 1-2 salieblaadjes en omwikkel met de ham. Snijd het houtige uiteinde van de asperges.
Verhit in een grote koekenpan 3 el olijfolie. Bak de asperges in 6-8 min. bruin en beetgaar. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bak de schnitzels in 2-3 min. per kant bruin en net gaar. Meng intussen de rucola door de ricotta en breng op smaak met peper.
Neem het vlees uit de pan en houd in aluminiumfolie warm. Schenk de marsala in de pan, schraap de aanbankels los en laat iets inkoken.
Verdeel de asperges en de saltimbocca op 4 borden. Schenk de jus over het vlees en serveer met de ricotta.
Voedingswaarde:
calorieën: 372kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI .