Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Geef ze bij de BBQ, als voorgerecht of serveer ze op warme dagen als lunch. Dit is een topcombi van Hollands zomerfruit + Italiaanse basilicum + dressing met Japanse twist!
kooktijd10 minutesminutes
marineren45 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
1kggemengde tomatenbijv. oertomaten, vleestomaten en cherrytomaatjes
Doe de azijn voor de zoetzure sjalotten in een kom, voeg de suiker en een flinke snuf zout toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de sjalotten toe en schep ze om. Laat 45 min. marineren tot de sjalotten zacht en licht zuur zijn.
Doe alle ingrediënten voor de miso-sesamdressing in een kleine kom en klop tot een gladde dressing.
Snijd de tomaten en perziken afhankelijk van hun formaat doormidden of in partjes en leg ze op een schaal. Bestrooi ze met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Laat de zoetzure sjalotten uitlekken en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi met basilicum en besprenkel met de miso-sesamdressing. Serveer direct.