aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
marokkaans |
lactosevrij
Gemarineerde kip, couscous op smaak gebracht met kruidige hoemoes en daarbij geroosterde tomaatjes… allemaal ingrediënten voor een razendsnel doordeweeks gerecht. Ook lekker met quinoa!
kooktijd10 minutesminutes
oven15 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
½tlkaneel + extra om te bestrooien
5elolie
4enkele kipfilets
250gkerstomaatjes aan de tak
200gcouscous
225mlhete kippenbouillon
1bakje Maza hoemoes tomaat basilicum
2elolijfolie
sap van 1 citroen
blaadjesvan 3 takjes basilicumde helft gescheurd
50gpistachenootjesgrof gehakt + extra om te versieren
instructies
Verwarm de oven op 200°C. Meng het kaneelpoeder met wat peper, een snufje zout en 1 el olijfolie. Wrijf de kip helemaal in met het mengsel. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de kip op hoog vuur zodat er strepen ontstaan. Leg ze op een bakplaat en leg er de tomaatjes naast. Bedruppel met wat olie. Bak alles in ± 15 min. gaar in de oven. Snijd de kip in repen.
Doe intussen de couscous in een schaal en schenk er de kippenbouillon over. Doe er 1 el olijfolie bij en roer goed door. Laat ± 10 min. afgedekt staan.
Meng 4 el hoemoes tomaat basilicum met 3 el citroen en de rest van de olijfolie. Roer de dressing eventueel iets dunner met een paar eetlepels warm water. Meng de helft van de hoemoesdressing door de coucous samen met de gescheurde basilicum en de pistachenootjes. Schep de couscous op de borden en verdeel er de kip en de tomaat over. Schep er eventueel nog wat extra hoemoesdressing over en versier met wat kaneel, de rest van de pistachenootjes en de rest van de basilicumblaadjes.