3zeebaarsfilets met veltotaal 250 g, in vierkante moten
2citroenen in partjes
dragonolie
1eldragonfijngehakt
4elolijfolie
10takjes basilicumblaadjes gescheurd
instructies
Kook de rijst in ruim, gezouten water beet- gaar in 10-15 min. Giet af en laat afkoelen.
Doe de doperwten in een kom, schenk kokend water erover om ze licht te garen. Spoel na 2 min. koud en laat uitlekken.
Meng met de rijst, parmaham en garnaaltjes. Breng op smaak met 4 el olijfolie, witte balsamico, peterselie, zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets ± 2 min. op de velkant en daarna nog ± 1 min. op de andere zijde.
Meng voor de dragonolie de gehakte dragon met de rest van de olijfolie.
Verdeel de rijst, parmaham en filets over zes borden en besprenkel met citroensap en dragonolie. Serveer met nog een partje citroen en bestrooi eventueel met de blaadjes basilicum.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL