Vanavond eten we vis en niet zómaar vis. Maak een simpel stukje witvis bijzonder door 'm te marineren in speciale rub voor vis. De sinaasappelsalade met radijs en crunchy pistachenoten maakt dit gerecht helemaal af.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1eldelicious.rub voor vis
100mlolijfolie extra vierge
4witvisfilets van 180 g elkbijv. kabeljauw
1elfijne kristalsuiker
2elgranaatappelmelasse*
½tlchilipoeder
½tlgemalen komijnzaad
½tlkaneel
2sinaasappels
6radijzenin plakjes
35ggrof gehakte pistachenoten*
120gzwarte olijven
takjes waterkers en naar keuze bloemen of cresvoor erbij
instructies
Roer 1 el visrub door 2 el olijfolie en zout naar smaak. Wentel de visfilets erdoor en leg ze op een bord. Mix in een kom de suiker met de granaatappelmelasse, specerijen en 60 ml olijfolie. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en zet opzij.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd ze in dunne ronde plakken en verdeel ze over 4 borden. Strooi de radijs, pistachenoten, olijven en waterkers erover. Verhit 1 el olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis in 2-3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
Leg op elke salade een stuk gebakken vis, garneer met de Oost-Indische kers en sprenkel de dressing erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Granaatappelmelasse koop je bij winkels met Midden-Oosterse producten of delicatessenzaken. Eetbare bloemen zijn te koop bij goed gesorteerde groentewinkels.FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPT REDACTIE DELICIOUS.