De Mexicaanse keuken is véél meer dan alleen streetfood. Om dat te bewijzen, maken wij deze authentieke Mexicaanse koriandergarnalen gerecht vol smaak, om je vingers bij af te likken. De garnalen serveer je met een heerlijk frisse citrussalade. Probeer ook eens deze Mexicaanse eieren met krokante aardappels.
kooktijd35 minutesminutes
marineren2 hourshours
totale tijd2 hourshours35 minutesminutes
ingrediënten
koriandermarinade
½bosje korianderfijngesneden
250mlzonnebloemolie
2elceviche by Jonnie BoerEuroma
garnalen
1kggrote rauwe garnalen*gepeld maar met kop en staart eraan gelaten, zonder donkere darmdraad
rasp en sap van 1biolimoen
4elzonnebloemolie
1tlchilisaus
2kleine sinaasappels
1kleine komkommerzonder zaadlijsten, in plakjes
1mangogeschild, in dunne partjes
½bosje korianderblaadjes geplukt
1avocadoin dunne partjes
50gjonge spinazieblaadjes
instructies
Pureer de ingrediënten voor de marinade. Doe de marinade in een kom en schep de garnalen hierin om. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast.
Schil intussen de sinaasappels rondom dik, zodat ook het wit eraf is en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.
Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 1-1½ min. per kant precies gaar, ze kleuren dan roze.
Klop in een grote kom het limoenrasp en -sap, de olie en chilisaus door elkaar. Voeg de sinaasappel en overige ingrediënten toe en schep de salade losjes om. Serveer de salade met de garnalen.
* In sommige supermarkten kun je uit de diepvries ‘bodypeeled garnalen’ kopen: gepeld, maar kop en staart er nog aan.
Voedingswaarde:
calorieën: 545kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPTEN: EVAN WHITE | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: EMMA KNOWLES.