Dit ontbijt vergt een stukje planning, maar daarna is het een koud kunstje! Door havermout en chiazaad een nacht te laten weken in de koelkast, worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor opname. Een kleine actie met een groot effect dus! ’s Ochtends rooster je de kokoschips en pistachenoten voor een krokante touch. En het verse fruit maakt het al helemaal feestelijk.
kooktijd10 minutesminutes
weken8 hourshours
ingrediënten
125ghavermout
55gwit chiazaad
3elcacaopoeder
750mlplantaardige melk
3elahornsiroop
1tlvanille-extract
25gkokossnippers
1elpistachenoten
250mlplantaardige yoghurt
2vijgenin partjes
12aardbeiengehalveerd
24frambozengehalveerd
instructies
Doe de havermout met het chiazaad en cacaopoeder in een kom. Voeg de melk, ahornsiroop en vanille toe en schep om. Laat afgedekt met plasticfolie een nacht weken in de koelkast.
Rooster de kokoschips al omscheppend ± 1 min. in een koekenpan op matig vuur. Schep op een bord. Rooster de pistaches ± 2 min. en schep ze op een bord. Laat afkoelen en hak fijn.
Verdeel de havermout over 4 kommen. Schep hierop de yoghurt, vijgen, aardbeien, frambozen, kokoschips en pistaches.
Voedingswaarde:
calorieën: 462kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING TRACY RUTHERFORD. FOTOGRAFIE GUY BAILEY. STYLING MICHELLE NOERIANTO.