Zijdezachte bloemkoolsoep kun je ook maken zónder dat daar een scheutje (plantaardige) room aan te pas komt. Voor dit recept gebruiken we namelijk cashewnoten, die we meekoken en daarna samen met de bloemkool pureren tot een verrassend romige soep. Maak de bloemkoolsoep een dag van tevoren zodat de smaken een nachtje kunnen intrekken. Tip: voeg een paar eetlepels edelgistvlokken toe. Deze unieke vlokken benaderen de smaak van kaas, waardoor je soep in een handomdraai extra ‘oomph’ krijgt! Ook lekker: 11 x recepten met (parel)couscous
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie
4sjalottenfijngesneden
1kleine bloemkool± 700 g
5cmverse geelwortel(kurkuma, toko) geschild en geraspt of 2 tl geelwortelpoeder
5cmverse gembergeschild en geraspt of 1 el gemberpoeder
100gcashewnoten + wat extra voor de garnering
3elkorianderfijngesneden
geroosterd zuurdesembroodvoor erbij
instructies
Verhit 3 el olie in een soeppan met dikke bodem en bak de sjalot 5 min. zachtjes zonder te laten kleuren.
Maak intussen de bloemkool schoon: snijd in vieren, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken.
Voeg de geelwortel, gember, noten en de rest van de olie toe aan de sjalot in de pan en roerbak 1 min. Voeg de bloemkool toe en bak nog 1 min.
Voeg 1 l water toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep ± 15 min. of tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep kort met de staafmixer, de soep hoeft niet helemaal glad gepureerd te worden. Breng op smaak met zout.
Schep de soep in 4 kommen. Strooi de koriander erover en wat extra cashewnoten. Lekker met geroosterd zuurdesembrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 240kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI.