Pho is een heerlijk aromatische, Vietnamese runderbouillon. Gevuld met noodles, stukjes vlees en groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren en de soep is heerlijk voedzaam!Ook zeker proberen: deze Vietnamese slaschuitjes met gehaktballetjes.
Kookgerei
extra nodig: snelkookpan (optioneel)
ingrediënten
2gpeperkorrels
1kaneelstokje
1steranijs
2pimentbollen
2,5literwater
1kilorunderbottenof kalf
500gossenstaartin stukken
125gverse gemberin plakjes
4 - 5elvissausnaar smaak
sap van 1 limoen
1 - 2elbruine suikernaar smaak
500ggekookte noodles
1bosje bosuitjesin ringetjes
muntblaadjesoptioneel
instructies
Breng voor de pho alle ingrediënten tegen de kook in een ruime pan. Laat circa 4 uur trekken.
Haal na 1,5 uur de stukken ossenstaart ui de bouillon en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de botten en snij in kleine stukjes.
Zeef de bouillon en breng op smaak met de vissaus, limoensap en suiker.
Serveer de soep in kommen met noodles, stukje ossenstaart, en fijngehakte bosui.
Bereiden +/- 20 min, bouillon trekken: 4 uur. Kies je voor een snelkookpan? Dan is dit gerecht in 1,5 uur klaar.
Tip: lekker met verse munt of koriander.
Kies je voor de snelkookpan?
Breng dan alle ingrediënten aan de kook in een snelkookpan. Kook op 1 bar (stand 1) voor 1,5 uur. Laat de pan afkoelen tot de druk eraf is. Zeef de bouillon en houd de stukken ossenstaart apart. Pel het vlees eraf en snijd in stukken. Maak de soep af zoals omschreven in stap 3 en 4.