aantal |
|
|
|
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Met basilicum til je veel gerechten naar een hoger niveau. Niet alleen eenvoudige pasta, maar ook gegrilde garnalen, lamsvlees en kip worden veel complexer van smaak. Of geef je frisse citroenlimonade iets extra’s met basilicum. Kortom een super veelzijdig kruid dat onvervangbaar is in klassieke pesto.Koken met pesto? Dit zijn onze favoriete recepten met pesto.
totale tijd5 minutesminutes
ingrediënten
40gbasilicum
60gParmezaanse kaasgeraspt
3elpijnboompittengeroosterd
1teenknoflookgeperst
3elrodewijnazijn
sap van ½ citroen
125mlextra vergine olijfolieplus extra
instructies
Doe alle ingrediënten met 1 tl zeezoutvlokken in de keukenmachine. Hak ze samen fijn tot gladde pesto. Doe in een schone pot, overgiet met een dun laagje olie om verkleuren te voorkomen en bewaar in de koelkast.