Hoe je het ook wendt of keert: dit zijn de lekkerste én de makkelijkste bananenpannenkoeken (banana pancakes). Je maakt ze met slechts 2 ingrediënten (of 3, als je iets meer vulling wil) en ze lukken al-tijd. Het perfecte ontbijt dat ook nog eens gezond is. Wat wil je nog meer?
voorbereiding5 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
1,5grote, rijpe banaan
2middelgrote eieren
2elhavermout, optioneel
ter garnering: honing of maple syrup, amandelschaafsel
instructies
Pel de banaan en breek de hele banaan in stukken. Doe samen met de eieren in een keukenmachine of hakmolen, en hak tot een enigszins gladde massa.
Voeg als je dat gebruikt de havermout toe en blend nog een keer.
Verwarm een grote koekenpan op laag tot middelhoog vuur met een klontje boter of scheutje zonnebloemolie. Schep hoopjes beslag in de pan en bak de bananen pannenkoekjes net als American pancakes aan beide kanten goudbruin.
Bewaar pannenkoeken die klaar zijn op een bord met daarop nog een bord, zodat ze warm blijven. Ga zo door tot al het beslag op is. Snijd ondertussen de resterende halve banaan in plakjes.
Verdeel de banana pancakes over twee borden. Garneer met de bananenplakjes en eventueel nog honing en amandelschaafsel. Serveer direct.