In het gezin van de Deense chef-kok Mikkel Karstad neemt eten een bijzondere plaats in. Hij en zijn vrouw Camilla laten hun vier kinderen zoveel mogelijk ingrediënten proeven én trekken er vaak op uit om allerlei eetbaars zelf te zoeken en daarmee te koken. Resultaat? Het fantastische kookboek Nordic Family Kitchen.Een van de gerechten in het kookboek is dit recept voor gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan. Een fantastisch bijgerecht met frisse, hartige smaken.
kooktijd30 minutesminutes
oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: grillklem
ingrediënten
4grote pofaardappels
zout en zwarte peper uit de molen
200ghüttenkäse
3elolijfolie
paar takjes en 2 handen gemengde kruidenrozemarijn, salie, marjolein
40gparmezaangeraspt
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de aardappels (schil ze niet) en leg ze in een ovenschaal. Strooi er een snufje zout over en zet ze 1 uur in de oven, of tot ze zacht zijn.
Breng intussen de hüttenkäse met 2 el olijfolie, zout en zwarte peper uit de molen op smaak.
Neem de aardappels uit de oven en laat ze afkoelen.
Snijd de afgekoelde aardappels in grove partjes en doe ze met de takjes kruiden tussen een grillrooster. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi ze met zeezout. Sluit het rooster en gril de aardappels op een hete grill tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Stort de aardappels op een bord. Serveer met de hüttenkäse, verse kruiden en de parmezaan. Sprenkel er ten slotte nog een beetje olijfolie over en serveer de aardappels terwijl ze nog warm zijn, zodat de topping smelt.
Voedingswaarde:
calorieën: 225kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 22g
auteur: Mikkel Karstad
RECEPTEN, STYLING MIKKEL KARSTAD FOTOGRAFIE ANDERS SCHØNNEMANN