Gember en zoet is een klassieke combi. Terecht, want de warmte en kick van gember maakt alles nóg lekkerder. Deze apfelkuchen is al heerlijk van zichzelf, maar knapt nog meer op van gember. Maken dus!Of probeer appel-gembercake met roomkaasglazuur.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd1 hourhour20 minutesminutes
afkoelen10 minutesminutes
totale tijd1 hourhour50 minutesminutes
ingrediënten
170gboterop kamertemperatuur
110gfijne kristalsuiker
115gvloeibare honing + extra om te bestrijken
4eierenop kamertemperatuur
20gverse gemberwortelgeschild en fijn geraspt
80gstemgemberfijngesneden
300gzelfrijzend bakmeelgezeefd
2groene appels± 375 g, geschild
slagroom voor erbij
ook nodig
springvorm van 22 cm Øingevet, bodem en wand met dubbele laag bakpapier bekleed*
instructies
Verwarm de oven voor op 160°Klop de boter, suiker en honing licht en romig in ± 5 min.
Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas het volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Spatel de geraspte gember, fijngesneden stemgember, het bakmeel en ½ tl zout erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
Boor het klokhuis uit de appels uit en snijd ze doormidden. Snijd elke halve appel in heel dunne partjes.
Druk de appelpartjes in het cakebeslag en en dek losjes af met aluminiumfolie. Bak de cake 1 uur, verwijder de folie en bak nog 20 min. of tot een in het midden gestoken houten prikker er schoon uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en maak dan voorzichtig de rand van de vorm los. Verwarm nog een beetje honing en kwast de bovenkant van de cake hiermee in. Serveer warm met slagroom.
Voedingswaarde:
calorieën: 440kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
*Bekijk de video hieronder en ontdek hoe je een springvorm bekleedt met bakpapier: