aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Entrecote is misschien wel één van de lekkerste stukjes vlees. Hoe dat komt? Doordat de spieren rondom de entrecote weinig inspanning hoeven te leveren krijg je onwijs mals vlees. En dat is wat je wil! Dit gerecht zet de entrecote in het middelpunt en dat proef je.Heerlijk voor erbij: rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten.
voorbereiding30minuten
totale tijd30minuten
Kookgerei
vijzel
ingrediënten
600gverse groentefriet
4entrecotes
100gboter
75gbaconvleeswaren
1elsumak + 1 el grof zeezout
1takje rozemarijnnaaldjes fijngesneden
voorraad
3elolijfolie
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Spreid de groentefriet uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de friet met olijfolie. Rooster de groentefriet in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Smelt intussen in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten.
Smelt intussen in een sauspan nog 25 g boter. Snijd de bacon in dunne reepjes en bak in 3 min. knapperig uit. Voeg de resterende 50 g boter toe aan de bacon toe en laat bruin kleuren.
Vijzel het zout met de rozemarijn fijn.
Leg de entrecotes op 4 borden of een schaal. Schep de baconboter erover en bestrooi met de sumak. Serveer met de groentefriet en bestrooi met het rozemarijnzout.
Voedingswaarde:
calorieën: 620kcal
|
eiwit: 40g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi