aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
amerikaans |
Groot fan van stoven, maar weinig geduld? Zoek niet verder! Deze gumbo met kip is binnen 30 minuten klaar. Gumbo is een kruidig stoofgerecht uit de Amerikaanse staat Louisiana. Snel klaar en ontzettend lekker!Op zoek naar nog meer stoof inspiratie? Kijk dan naar deze vegetarische pastinaakstoof!
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500gkipfilet
1rode paprika
300gwinterpeengekleurde
½-1elcajun kruidenmix*
2tlmild paprikapoeder
1kippenbouillontabletverkruimeld
1bosuiin ringetjes
2takjes peterseliefijngesneden
voorraad
1ui
2elolijfolie
4elbloem
instructies
Snijd de kipfilet in 12 stukken. Snijd de ui fijn, de paprika in reepjes en de peen in plakjes.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de kipfilet in 4 min. rondom bruin en schep uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de paprika 2 min. Schep de bloem met de cajunkruiden en het paprikapoeder door het ui-mengsel.
Schenk al roerend 750 ml water erbij. Voeg de wortel en het bouillontablet toe. Doe de kipfilet terug in de pan en breng aan de kook. Kook de gumbo 10 min. zachtjes.
Breng de gumbo op smaak met peper en verdeel over 4 kommen. Bestrooi met de bos- ui en de peterselie en serveer. Lekker met wat rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 295kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
* Cajun kruidenmix is vrij pittig, neem zoveel als je lekker vindt.Recepten, styling, bereiding en fotografie: STUDIO PHILIPPI